Στο Golden Tennis Club o Kώστας Περγαντής

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ρόλο της ψυχολογίας στον αθλητισμό και την ανάγκη να κρατάμε «γυμνασμένο» και το μυαλό μας, πραγματοποιήθηκε στο Golden Tennis Club στο πλαίσιο της επίσκεψης του αθλητικού ψυχολόγου, Κώστα Περγαντή.

Ο κ. Περγαντής, πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακό στη Γλασκώβη, εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση κι από τότε συνεργάζεται με νέους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους στον αθλητισμό.

Ο γνωστός αθλητικός ψυχολόγος που τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της ομάδας που υποστηρίζει αγωνιστικά τον Στέφανο Τσιτσιπά, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του head coach του Golden Tennis Club, Κώστα Σπανού με τον οποίο διατηρούν μία μακροχρόνια φιλία και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου όπου συζήτησε με μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές, αλλά και με γονείς επισημαίνοντας την σπουδαιότητα προπόνησης και του μυαλού, εκτός από το σώμα. «Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στις νεαρές ηλικίας να μιλάμε συνεχώς με τα παιδιά και να τα ακούμε.

Οτιδήποτε και αν έχουν στο μυαλό τους, θα πρέπει να μας ρωτούν για να τους λύνουμε απορίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Περγαντής δέχτηκε ερωτήσεις για την διαχείριση της απόδοσης και την επίδοσης των αθλητών, για τους τρόπους υποστήριξης της προσπάθειάς τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και από τους προπονητές τους, κ.α.

Ο Κώστας Σπανός ευχαρίστησε τον Κώστα Περγαντή για την παρουσία του στο Golden Tennis Club και για τις σημαντικές συμβουλές και οδηγίες που έδωσε σε αθλητές και γονείς.